Om Alpha

Vi er af kirken, for kirken og gennem kirken

Alpha begyndte i sognekirken Holy Trinity Brompton (HTB) i London i 1977. Nicky Gumbel overtog kurset i 1990 og gjorde det til et kursus for folk uden for kirken. Antallet af personer, som deltog i Alpha hos HTB, voksede hurtigt til hundredevis og tiltrak andre kirkeledere, som søgte efter et godt redskab til evangelisation.

Det førte til den første Alpha-konference 1993 hos HTB, hvor over 1.000 kirkeledere deltog for at høre om Alpha og om, hvordan de kunne bruge det i deres menigheder. Efterhånden som interessen voksede, blev Alpha-konferencer arrangeret internationalt, og den originale Alpha filmserie blev optaget i 1994 for at gøre den tilgængelig for så stort et publikum som muligt.

Nu har millioner af mennesker overalt i verden prøvet Alpha, og det er blevet oversat til 112 forskellige sprog. Alpha-oplæggene er blevet justeret til nutidens publikum med Alphas Filmserien, og Alpha Ungdomsserien er blevet designet til at nå yngre generationer med evangeliet. Selvom tiderne har ændret sig, bliver Alpha-kurset fortsat brugt af kirker som et godt redskab til at nå folk med de gode nyheder om Jesus.

Vi brænder for enhed

Alpha understreger det væsentlige, som alle kristne trosretninger er enige om. Vi tror på, at det, der forener os, er uendeligt større end det, der adskiller os. Alpha er en effektiv form for evangelisering, når det udføres af og gennem den lokale kirke. Når vi fokuserer på det væsentlige i den kristne tro kan Alpha bruges i næsten enhver sammenhæng, så alle har mulighed for at se deres venners liv forvandlet af evangeliet.

Kirken fortjener det bedste

Vores mål er løbende at støtte kirken med ressourcer og værktøjer, der hjælper med at skabe et rum, hvor folk har nemt ved at tage deres venner med til en samtale om Jesus. Alpha Filmserien og Alpha Ungdomsserien er designet til at tage gæsterne med på en trosrejse over flere uger. Hver session dækker et nøgleelement i evangeliet på en måde, der er let at følge og giver plads til, at folk kan udforske deres egne spørgsmål om liv, tro og Gud.

Vi giver det hele væk

Alpha er helt gratis at bruge, og vi opfordrer kirkerne til at gøre det gratis for gæsterne. Vi mener, at alle skal have mulighed for at udforske livet og den kristne tro uden omkostninger, uanset hvor de er i verden. Alpha er en NGO, der er afhængig af generøsitet fra både private og større donorer for at kunne levere Alpha-ressourcer gratis.