Nyt kapitel for Alpha

Foto: Jesper Rais

Karsten Bach stopper som landsleder i Alpha Danmark.

Pr. 1. april begynder Karsten Bach på fuld tid som sekretariatsleder i Karlslunde Strandkirke.

”Vi er utroligt taknemlige for Karsten Bachs indsats som landsleder i Alpha. Vi glæder os over, at han nu skal bruge sin evner i Karlslunde Strandkirke, som altid har været en stærk støtte for Alpha Danmarks arbejde,” siger Jonas Serner-Pedersen, formand for Alphas bestyrelse.

Alpha Danmark blev etableret i netop Karlslunde Strandkirkes lokaler i midten af 1990’erne. Kirken har gennem årene været en markant støtte for Alpha og afholder hvert år mellem to og tre kurser. I dag huser kirken også forlaget Mediacellen, der sælger vejledninger til og bøger om Alpha.

Store forandringer siden 2018

Karsten Bach har været ansat som landsleder i Alpha Danmark siden februar 2018. Siden har Alpha gennemgået en stor fornyelsesproces med lettilgængelige video-oplæg og et væld af digitale muligheder. Karsten Bach har besøgt utallige kirker, kirkeledere og organisationer i hele landet for at fortælle om Alpha og gøre Alpha kendt gennem netværk og samarbejde. Senest er Alpha Ungdomsserien blevet lanceret og bliver bl.a. brugt i flere folkekirker som supplement til konfirmandundervisningen.

”Det har været et stort privilegium at arbejde med Alpha og repræsentere dette fantastiske redskab til at formidle kendskabet til den kristne tro. Det er en fornøjelse at se, at så mange kirker og fællesskaber har taget det i brug, og ikke mindst at Bibelens budskab derigennem har fået betydning for flere mennesker,” siger Karsten Bach.

Alphas bestyrelse er i gang med at se på, hvordan landslederrollen skal se ud fremover. Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte formand Jonas Serner-Pedersen på jonas@serner.dk.