Sandie: ”Jeg havde brug for, at Gud viste, at Han var der.”

Sandie kom kun i kirke til højtider. Hun var spiritist og meget skeptisk over for Gud.

”Jeg har egentlig altid troet på Gud, men tænkte, at Han havde mere travlt med andre mennesker end mig,” fortæller Sandie Sørensen fra Fårevejle.

Hun var meget interesseret i det alternative og engle. Gud selv var for langt væk. Samtidig fyldte frygt og frustration meget, fordi hun led af en kronisk stofskiftesygdom, som lægerne ikke kunne diagnosticere.

Gav Gud et ultimatum

Sandie havde kun været i kirke til højtider, da en veninde inviterede hende med på Alpha.

”Jeg anede intet om kirken, men besluttede mig alligevel for at tage afsted,” fortæller 39-årige Sandie, som gav Gud et ultimatum. Hvis tre bestemte ting blev nævnt på mødet, ville hun blive. Ellers ville hun gå.

”Jeg satte mig på bagerste stolerække nærmest døren. Oplægget gik i gang, og inden der var gået 20 sekunder var de tre ting nævnt.” Så blev Sandie siddende.

”Det var meget svært at være der. Jeg var meget forvirret og havde ikke tillid til Gud. Jeg havde ikke lyst til at hægte mig på Ham. Jeg havde brug for, at Han viste, at Han var der,” fortæller Sandie.

Plads og rum på Alpha

På et tidspunkt fik hun en stærk, fysisk oplevelse af, at Gud var nær. Så begyndte alting at ændre sig.

”Jeg havde lavet en stor kløft mellem mig og Gud. Men Gud sagde, at Han var lige her,” husker Sandie.

”På Alpha er der plads og rum til at være mig. Jeg kan finde Gud i mit eget tempo og bliver ikke angrebet eller påduttet noget,” siger hun.

Sandie har siden været med til at holde tre Alpha-kurser og leder kirkens café for unge i byen. Hun står også lovsangen i kirken.

Efter Alpha begyndte Sandie at bede om visdom til lægerne og ikke længe efter fik hun en diagnose og den nødvendige behandling.

”Før var jeg bange for at dø. Men det er fedt at have Gud, for så behøver jeg ikke være bange. Jeg ved, hvor jeg skal hen,” fortæller Sandie.