Ny landsleder: “Vi har brug for et være en del af noget større”

1. august begynder Gitte Møller Thomsen som landsleder i Alpha Danmark.

Gitte Møller Thomsen har indtil nu arbejdet som pædagogisk konsulent og projektleder i Brønderslev Kommune. Hun er cand.mag. i læring og forandringsprocesser og har desuden en diplomuddannelse i ledelse.

”Jeg er motiveret af læreprocesser og at se mennesker komme fra A til B. Jeg har i mange år arbejdet med, hvordan vi bliver klogere sammen, og det er der meget potentiale for i kirkeligt arbejde,” siger 47-årige Gitte Møller Thomsen, der afløser Karsten Bach som landsleder i Alpha Danmark.

Alpha er et personligt eller online kursus over en række uger, hvor folk kan udforske liv, tro og mening. Hovedelementerne er gæstfrihed, oplæg om centrale emner i kristendommen efterfulgt af åbne samtaler, hvor der er plads til alle meninger.

Inspiration til kirker

Gitte Møller Thomsen er opvokset med folkekirken, Indre Mission og FDF. I dag er hun formand for Vendsyssel Frimenighed og er desuden en del af et fællesskab i Frikirken i Randers. Derudover er hun medlem af landsledelsen for Evangelisk Luthersk Netværk, hvor hun har arbejdet som menighedsinspirator.
En del af opgaven som landsleder bliver netop at inspirere kirker til at afholde og udvikle Alpha.

”Efter Corona har vi brug for at dyrke fællesskabet igen. Vi har brug for at være en del af noget større. Jeg tror, at der er et stort potentiale for, at kirker kan tilbyde mennesker det fællesskab gennem Alpha,” siger hun.

En skillelinje i livet

For et par år siden oplevede Gitte Møller Thomsen et vendepunkt.

”Jeg oplevede en skillelinje i mit liv under en ferie i Dubai i 2019, hvor jeg læste en bog om kirken og sekularisering. Jeg måtte spørge mig selv, om jeg var kristen af navn eller gavn, og jeg fandt ud af, at jeg ønskede en tættere relation med Gud,” fortæller Gitte Møller Thomsen.

Hun og familien ønskede at prioritere anderledes, og de solgte derfor deres hus og købte et mindre for at kunne leve for en mindre indtægt.

”Jeg troede, at jeg skulle opbygge min egen virksomhed som selvstændig kunstner, men da jeg så den ledige stilling som landsleder i Alpha vidste jeg, at det var dét, jeg skulle,” siger hun.

Gitte Møller Thomsen har sammen med sin mand, Reinhard, tre voksne sønner. De bor i Strandby i Nordjylland.

Hvis du vil vide mere, er du meget velkommen til at kontakte formand Jonas Serner-Pedersen på jonas@serner.dk eller på 26 28 69 89.