Udforsk liv, tro og mening

Alpha er et kursus over nogle uger, der skaber et rum, hvor folk kommer og diskuterer livets store spørgsmål

Hvad er Alpha?

Alle skal have en mulighed for at udforske tro, stille spørgsmål og dele deres synspunkter.

Alpha er en række sessioner, der udforsker den kristne tro. Hvert oplæg ser på et nyt spørgsmål om tro og er designet til at skabe samtale. Alpha bliver afholdt over hele verden, og alle er velkomne. Det foregår online og personligt på caféer, universiteter, i kirker og hjem og mange andre steder. Ikke to Alpha er ens, men generelt har de tre centrale ting til fælles: Gæstfrihed, et oplæg og en god samtale.

Hvordan foregår det?

Gæstfrihed

Uanset, om det er en gruppe venner, der er samlet omkring et køkkenbord eller en hurtig snak om, hvordan det går, er mødesteder vigtige. Det er ikke anderledes på Alpha.

Uanset om det er personligt over et måltid eller virtuelt over en kop kaffe, begynder alle sessioner med tid til at møde hinanden, slappe af – og måske starte nye venskaber?

Oplæg

Oplæggene er designet til at engagere og inspirere til samtaler. Hvert oplæg er omkring tredive minutter langt og holdes af en person eller vises som en video. Oplæggene udforsker de store spørgsmål omkring tro, forklarer det grundlæggende i kristendommen og undersøger spørgsmål som ‘Hvem er Jesus?’, ‘Hvordan leder Gud os?’ og ‘Hvorfor og hvordan beder jeg?’

Samtale

Noget af det vigtigste på ethvert Alpha er muligheden for at dele tanker og holdninger om et emne og diskutere i en mindre gruppe. Du behøver ikke sige noget, og der er intet, du ikke må sige (seriøst!). Det er en mulighed for at lytte til andre og samtidig give dit eget perspektiv i et ærligt, venligt og åbent miljø.

Find et Alpha nær ​​dig

Alpha foregår over hele verden. Søg efter et Alpha nær dig herunder. Der er ingen betaling, intet pres og ingen opfølgning, hvis du beslutter dig for ikke at komme tilbage efter første session. Alpha varer typisk 9-12 uger.